Hur man får finansiering utan jobb

Finansiering utan jobb

Det är ingen tvekan om att bli arbetslös gör en dramatisk skillnad mot den ekonomiska ställningen. Alla de lyx som tidigare trivdes måste släppas – åtminstone tills ett nytt jobb hittas. Men de väsentliga utgifterna, som elräkningar och skuldåterbetalningar, måste betalas. Ett osäkert arbetslöshetslån kan vara svaret.

Designad för att erbjuda de arbetslösa en kontant injektion för att täcka de väsentliga, kommer endast en viss typ av långivare att finansiera en person utan säkerhet eller sysselsättning. Men precis som ett hopp om tro tas i eleverna och deras framtid tror dessa långivare att låntagaren kommer att hitta en inkomstkälla igen snarare än senare.

Det finns en mängd säkrade arbetslöshetslån att få, med säkerhet som garanterar godkännande. Men med den osäkrade versionen finns det större begränsningar, inte minst storleken på det tillgängliga lånet. Så, vad är de viktigaste frågorna att tänka på när man ansöker om en?

Kvalificerande för ett lån

Normalt vill den första låda som en långivare ser kryssad vara den som bekräftar en inkomst. Men det är inte möjligt att ansöka om ett osäkert arbetslöshetslån. Så vad ska sökande ge för att kunna kvalificera sig för denna typ av lån?

Långivare behöver veta att sökandena är en säker satsning, trots att de inte har någon inkomst, så de kontrollerar sin kredithistoria istället. Det är här ett kreditpoäng kan betyda skillnaden mellan godkännande och avslag, med finansiering utan säkerhet eller anställning tillgänglig för dem som har en utmärkt kredithistoria.

Sökandena måste också ha blivit arbetslösa minst 6 månader före ansökningsdagen för att kvalificera sig och måste inte ha några utestående konkurs- eller landstingsdomstolar mot dem. Om deras rekord är ren kan ett arbetslöshetslån uppnås.

Typiska lånevillkor

När en sökande kvalificerar sig för att ansöka om ett osäkert arbetslöshetslån, ses villkoren i låneavtalet på nästa. Det finns medgivanden att göra för att få godkännande, till exempel att betala en högre räntesats. Det är dock viktigt att säkra finansiering, så att dessa är acceptabla.

En annan koncession är att storleken på lånet är begränsat. Många långivare som erbjuder finansiering utan säkerhet eller sysselsättning är inte villiga att låna stora belopp på grund av den uppfattade risken. Godkännandet beviljas i förväg att ett nytt jobb hittas, men det är inte garanterat.

Som ett resultat varierar ett arbetslöshetslån från $ 3 000 till $ 20 000. När lånet är osäkert är summan som uppnås mindre, men om säkerhet ställs, kan summan vara vilket belopp som helst – så länge det matchar värdet på den produkt som används som säkerhet.

Säkra lånet online

Som med praktiskt taget alla andra typer av lån erbjuder online långivare de bästa erbjudanden när det gäller att säkra osäkrade arbetslöshetslån. De viktigaste fördelarna är mer konkurrenskraftiga räntor och längre återbetalningsvillkor för att säkerställa en lägre månatlig återbetalningsbelopp. Båda dessa faktorer gör dessa lån billigare.

Online långivare är kända för att vara experter på kreditgivning med dålig kredit och tillhandahåller finansiering utan säkerhet eller sysselsättning ingår i den utlåningsnischen. Och eftersom de är experter, är deras lånepaket utformade för dem med mycket snäva budgetar.

Men som med alla online-transaktioner är det viktigt att känna till långivarens rykte innan man begår en arbetslöshetslån. Så kolla in dem på Better Business Bureau eller Verify1st webbplatser innan du signerar någonting.

Behöver mer information? Kolla på smslån utan inkomst.